30.7.13

Τι (μου) συμβαίνει τώρα.

Λοιπόν. Αυτή τη στιγμή ακυρώνω άλλη μια φορά εισιτήρια για τη δεύτερη πατρίδα μου, και προκαλώ πρόβλημα σε όλους. Τι συμβαίνει. Κάθε χρόνο λέω να παω, και λίγες μέρες πιο πριν με πιάνει ένα είδος πανικού, με αποτέλεσμα συνήθως να το αποφέυγω τελευταία στιγμή. Αρχίζουν τότε οι αντιδράσεις του τύπου "δεν θες να δεις τους συγγενείς σου", "θα παρεξηγηθούν, σε περιμένουν και εσύ τους αφήνεις έτσι" και διάφορα τέτοια ωραία.
Πλέον, νιώθω ότι μου έπεσαν πολλά μαζί. Φοβίες, απωθημένα, άσχημες αντιδράσεις άλλων. Πάντα προσπαθούσα να μην τους δώσω πολλή σημασία, αλλά τώρα βλέπω πως δεν γίνεται, απλά αναβάλλεται μια πιο επιβαρυμένη κατάσταση. Βρήκα ψυχολόγο, και τη πρώτη φορά που πήγα, γυρνώντας ένιωθα περίεργα ήρεμη. Ήταν ίσως η πρώτη φορά που μιλήσα για κάτι ανοιχτά. Αποφάσισα να συνεχίσω, όπως μπορώ, μήπως και βρω εν τέλη μια κάποια εσωτερική ανακούφιση.

Η αλήθεια είναι ότι με αυτά και αυτά είναι σαν να είμαι ο "τρελός" συγγενής για κάποιους, το πρόβλημα, ίσως η από την αρχή κακομαθημένη (είναι που κρατάει χρόνια το όλο θέμα).
Επίσης, δέχτηκα μια πολύ άσχημη συμπεριφορά σήμερα. Ο "φίλος" μου, ας πούμε (τα πράγματα δεν πάνε καλά εδώ και καιρό, αλλά δεν είναι εύκολο να σταματήσει κάτι, πολλές φορές) νευρίασε που έκλεισα ραντεβού με τη ψυχολόγο και δεν μπορούσα να κανονίσω μαζί του. Τι να πω. Τα προβλήματα ελκύουν προβλήματα. Το θέμα είναι ότι εγώ τώρα θέλω αν όχι να τα λύσω, να μπορώ να τα αντιμετωπίζω καλύτερα. Άρα, πρέπει να αποφεύγω ό,τι με κρατάει πίσω.

Συνειδητοποιώ ότι είναι ελάχιστα τα άτομα που καταλαβαίνουν.

Θα δείξει.


2 σχόλια:

  1. Είναι πολύ θετικό που ξεκινησες να βλέπεις κάποιον ειδικό! Σημαίνει ότι έχεις συνειδητοποιήσει κάποιες αδυναμίες σου και επιλέγεις να τις λύσεις. Μη σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι. Κάνε το καλύτερο για σένα! Σε όλους μας θα έκανε καλό να κάναμε μερικές συνεδρίες με ψυχολόγο απλά δεν είναι όλοι τόσο δυνατοί ωστε να παραδεχτούν ότι έχουν πρόβλημα...

    Καλή εσωτερική αναζήτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω να βγει κάτι θετικό απο την όλη ιστορία!

      Καλό μήνα!

      Διαγραφή